ГоловнаСуспільствоПодії

АМКУ зобов'язав Київраду скасувати заборону на продаж алкоголю в кіосках

Місцева рада не має повноважень забороняти продаж того чи іншого товару.

АМКУ зобов'язав Київраду скасувати заборону на продаж алкоголю в кіосках
Фото: Александр Рудоманов

Антимонопольний комітет вважає незаконним рішення Київської міської ради про заборону на продаж слабоалкогольних і міцних спиртних напоїв у кіосках.

За словами керівника Київського територіального відділення комітету Олексія Хмельницького, місцева рада не має повноважень забороняти продаж того чи іншого товару.

"[Комітетом] було прийнято рішення про визнання незаконним, таким, що порушує конкуренцію рішення Київради про заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах", - сказав Хмельницький. Комітет виписав Київраді штраф у розмірі 5100 гривень за порушення конкурентного законодавства і надав місяць на усунення порушень.

Хмельницький зазначив, що питання про заборону на продаж алкоголю в тимчасових спорудах можна врегулювати на законодавчому рівні, затвердивши єдині для всіх правила.

Нагадаємо, АМКУ і Київрада також продовжують розгляди з приводу рішення про заборону на продаж алкоголю вночі.

Ще наприкінці грудня минулого року АМКУ зобов'язав Київраду скасувати своє рішення, але столичні депутати проігнорували вимогу комітету. АМКУ вважає, що Київрада вчинила антиконкурентні дії в частині встановлення не передбачених законами України заборон і обмежень для реалізації товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram