ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві хакери вкрали з держбанків понад 10 млн гривень

Під час обшуків у зловмисників вилучили 1,2 млн гривень і зброю.

У Києві хакери вкрали з держбанків понад 10 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Києві хакерське угруповання, учасники якого викрадали гроші клієнтів, зокрема, державних банків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"За попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти понад 10 млн гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що учасники угруповання з використанням спецзасобів негласного отримання інформації зчитували картки клієнтів банківських установ та викрадали реквізити доступу. Також зловмисники через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для отримання несанкціонованого доступу до даних.

Під час санкціонованих обшуків в учасників угруповання правоохоронці вилучили 1,2 млн грн, пістолети Макарова, "ТТ", автомат Калашникова з глушниками і велику кількість набоїв до них.

"Чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у вчиненні злочинів, вони затримані згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, для всіх обрано запобіжний захід - утримання під вартою", - зазначено в повідомленні.

Зараз ведуться слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання.

Як повідомлялось, хакери вкрали $1 млн з українського банку і зняли їх через банкомати в Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram