ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пронумерують електростовпи через плутанину з перейменованими вулицями

Диспетчеру тієї чи іншої служби можна буде повідомляти номер найближчої опори.

У Києві пронумерують електростовпи через плутанину з перейменованими вулицями

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погодила проект рішення "Про створення міської системи стовпової (опорної) геолокації шляхом нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж в Києві".

"Згідно з проектом рішення, географічну орієнтацію в столиці пропонується поліпшити, пронумерувавши опори зовнішнього освітлення та електромереж. Як пояснюють в мерії, сьогодні водії плутаються в лабіринтах перейменованих вулиць. Тому і пропонують ввести єдину систему нумерації", - повідомляється на сайті Київради.

"Схожий історичний досвід у іншого європейського міста з насиченим історичними подіями життям - Праги. У столиці Чехії існує система нумерації вуличних ліхтарів, яка, після низки прецедентів створення новоназваних вулиць, проспектів і бульварів, допомагає працівникам служб, поліцейським, таксистам точно і швидко ідентифікувати потрібну локацію. Кожен із стовпів міста промарковано унікальним номером. У разі надзвичайної події, коли результат вирішують секунди, диспетчеру тієї чи іншої служби повідомляється номер найближчої опори. Поліція, швидка допомога, пожежники - всі користуються цією нумерацією", - зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Проект рішення передбачає створення подібної системи і в Києві. Це покликане поліпшити геолокацію в місті і підвищити ефективність роботи служб термінового виклику.

Якщо Київрада ухвалить документ, мерія повинна протягом трьох місяців розробити та затвердити єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram