ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА оскаржила рішення суду, яке забороняє зносити паркан на місці Сінного ринку

У "Київблагоустрої" його вважають таким, що порушує матеріальне і процесуальне право.

КМДА оскаржила рішення суду, яке забороняє зносити паркан на місці Сінного ринку
Фото: liga.net

Комунальне підприємство КМДА "Київблагоустрій" оскаржило в Апеляційному суді рішення Окружного суду Києва, який своїм рішенням скасував припис на знесення будівельного паркану на місці забудови Сінного ринку, встановленого без дозволу. Про це в фейсбуці повідомив радник мера Віталія Кличка, народний депутат Дмитро Білоцерківець.

В апеляційній скарзі йдеться про те, що підприємство вважає рішення Окружного суду Києва від 16.11.2017 прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права. У зв'язку з чим апелянт просить скасувати прийняте раніше рішення Окружного суду і забезпечити виконання - відповідно до закону - вимог комунальних служб.

Нагадаємо, у вересні активісти звернули увагу на те, у забудовника території колишнього Сінного ринку - компанії "Емпорум Пропертіз" - немає дозволу на встановлення будівельного паркану навколо будмайданчика. Підприємство "Київблагоустрій" провело перевірку, яка підтвердила цей факт. У результаті чого комунальні служби видали забудовникові припис у триденний термін знести огорожу. Однак представник "Емпорум Пропертіз" того ж дня звернувся в суд з визнанням дій комунального підприємства незаконними і виграв справу.

При цьому активіст і народний депутат Ігор Луценко заявив, що рішення видала суддя Ганна Кузьменко, родичка екс-генпрокурора Віталія Яреми, якого пов'язують із цим будівництвом. Окрім того, Кузьменко в січні 2014 року - під час Майдану - забороняла масові зібрання в центрі Києва.

Разом з тим, активісти не чекаючи на виконання припису "Київблагоустрою", 16 листопада самостійно знесли паркан. До півночі робочі його знову відновили.

Згідно з нормами чинного законодавства, відсутність загородження забороняє проводити будь-які будівельні роботи на ділянці.

Нагадаємо також, на місці Сінного ринку планують збудувати 14 будівель площею 113 тис. м². Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовні 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із них після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram