ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глузман закликав Міжнародний республіканський інститут не лобіювати призначення Супрун міністром

Відомий психіатр називає в.о. міністра охорони здоров'я родичкою голови Республіканської партії США.

Глузман закликав Міжнародний республіканський інститут не лобіювати призначення Супрун міністром
Фото: LB.ua

Відомий психіатр, дисидент, голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман звернувся з відкритим листом до директора з проблем України Міжнародного республіканського університету США Майкла Друкмана, який, на його думку, близький до голови Республіканської партії США, в якому просить не лобіювати призначення на посаду міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Повний текст звернення розміщено у фейсбуці Семена Глузмана.

"Сьогодні фактично я змушений боротися з нерозумною і, по суті, протизаконною поведінкою впливового чиновника Республіканської партії США. З Вашим босом, волю якого ви виконуєте в моїй країні. Так-так, я про пані Супрун, яка жорстко утримується вами в кріслі виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я України. Про неї, яка інтенсивно руйнує все те, що було створено нами за допомогою видатних американських психіатрів Мелвіна Сабшина, Лорена Росса й багатьох інших", - зазначив Глузман. "Розумію, з погляду вашого партійного боса жорстка рекомендація нашому слабкому і тотально залежному президенту призначити на посаду міністра пані Супрун - лише своєрідна «гуманітарна допомога». Зрозуміло, це не прояв корупції! Корупція - це злидні українського лікаря, який був змушений отримувати від своїх пацієнтів «хабар» у вигляді десятка курячих яєць, банки бджолиного меду чи пляшки дешевого вина. А «гуманітарна допомога» - це тиск у вигляді рекомендації, зрозуміло, на президента України з метою працевлаштувати на посаду міністра американську громадянку, яка не знає реалій нашої країни, досить слабо орієнтується в науці public health, яка не вміє і не бажає брати участь у серйозних професійних дискусіях", - додав також голова Асоціації психіатрів. При цьому Семен Глузман акцентує на тому, що Уляна Супрун є родичкою голови Республіканської партії.

"Знаю, ви, пане Друкман, солдат. Ви виконуєте накази вашого партійного начальства. Не Конгресу США, не президента США. Знаючи, що за пані Супрун стоїть ваш бос, її, Супрун, родич. Ви, саме ви, підтримуєте абсолютну безкарність цієї американської дами. Навіть у тих випадках, коли вона робить серйозні протиправні дії, за які у вашій країні вона зазнала б серйозного судового переслідування", - йдеться у відкритому листі. Нагадаємо, Уляна Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з липня 2016 року. Питання про її повноцінне призначення порушували кілька разів, проте статусу в.о. вона досі не втратила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram