ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перша черга нового корпусу "Охматдиту" готова до здачі

У нову лікарню почали завозити меблі.

Перша черга нового корпусу "Охматдиту" готова до здачі
Фото: news2000.com.ua

Будівництво першої черги нового лікувально-діагностичного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит" на завершальному етапі і готове до здачі в експлуатацію.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"З понеділка почнеться передача приміщення замовникам в експлуатацію. В нову лікарню почали завозити меблі", - йдеться в повідомленні.

У цей час у новий корпус доставили шафи, столи, кушетки, спеціалізовані коляски для маніпуляційних кабінетів. Завершується косметичний ремонт.

Приймати кожну кімнату і кабінет буде відповідна комісія.

"Нарешті побачив фінальну стадію будівництва. Перша черга лікарні майже готова, тепер залишилося тільки оснастити кабінети меблями, завершити дрібний косметичний ремонт. Дуже важливо зробити це до кінця року. Маленькі пацієнти та їхні батьки вже більш ніж 6 років чекають на лікування онкологічних захворювань у сучасних відділеннях променевої терапії, трансфузіології та радіоізотопної діагностики", - зазначив заступник міністра Роман Ілик під час інспекції будівництва.

Нагадаємо, будівництво нового лікувально-діагностичного центру розпочали в 2011 році, а восени 2013-го було повністю призупинено через відсутність фінансування. У квітні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив передачу будівництва нового центру на баланс МОЗ.

У 2016 році було вирішено розділити будівництво на пускові комплекси, щоб прискорити роботи і відкрити новий центр у два етапи, а також якомога швидше запустити закуплене у 2012 році медичне обладнання. У перший пусковий комплекс входять лікувально-діагностичні та лабораторні приміщення.

Нагадаємо, в жовтні в "Охматдит" доставили дороге радіологічне обладнання для діагностики та лікування онкохворих дітей, яке було закуплено ще п'ять років тому і весь цей час припадало пилом на складі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram