ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики намагалися вивести з ладу встановлену ОБСЄ камеру спостереження на Донецькій фільтрувальній станції

Кілька днів тому Російська сторона СЦКК звинуватила ЗСУ в обстрілі Донецької фільтрувальної станції. 

Бойовики намагалися вивести з ладу встановлену ОБСЄ камеру спостереження на Донецькій фільтрувальній станції
Фото: facebook.com/oscesmm

Українська сторона Спільного центру координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) повідомила про систематичні спроби з боку представників угруповання "ДНР" вивести з ладу камеру спостереження на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Так, за оцінкою СММ ОБСЄ 15 листопада поточного року, о 2:18 відеокамера, встановлена на ДФС, зафіксувала постріл зі станкового протитанкового гранатомета з боку позицій НЗФ ОРДО і подальший вибух, спричинений розривом снаряда в безпосередній близькості від камери. Камера й далі функціонує, проте для оцінки можливих пошкоджень з міркувань безпеки спостерігачам не вдалося дістатися до місця, де її встановлено. 16 листопада о 19:36 за допомогою камери було зареєстровано приліт гранати ручного або станкового протитанкового гранатомета і подальший вибух поблизу камери", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 листопада російська сторона СЦКК звинуватила Збройні сили України в обстрілі Донецької фільтрувальної станції. Українська сторона СЦКК наголосила, що жодного обстрілу не було, а ДФС працює в штатному режимі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram