ГоловнаСуспільствоПодії

Кип'ятильник визнали причиною пожежі в дитячому таборі "Вікторія", де загинули три дитини

Документ підписаний начальником лабораторії ДержНС в Одеській області.

Кип'ятильник визнали причиною пожежі в дитячому таборі "Вікторія", де загинули три дитини
Фото: facebook.com/gunp.odessa

Одеське управління ДержНС визнало, що найімовірнішою причиною пожежі в дитячому таборі "Вікторія", де загинули три дитини, став кип'ятильник, увімкнений в розетку і залишений без нагляду.

Фотографію відповідного висновку дослідження технічної причини виникнення пожежі оприлюднило одеське видання "Таймер".

Документ від 27 жовтня підписаний начальником дослідно-випробувальної лабораторії Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області Панкратовим.

Достовірність документа підтвердив радник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк. "Сьогодні акт експертизи з якогось дива став публічним. Згідно з ним пожежа сталася через забутий і увімкнений звичайний дешевий кип'ятильник в одній з кімнат, де жив вихователь", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі стався пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів ущент. В результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

У зв'язку з подією затримали директора "Вікторії" Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на волю на поруки народних депутатів. Крім того, звільненій у зв'язку з трагедією заступниці мера Одеси Зінаїді Цвірінько пред'явили підозру у службовій халатності, але суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Наприкінці жовтня прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості посадовій особі облуправління ДержНС. Чиновник міг знати про порушення в таборі, але не вжив необхідних заходів з часткової або повної зупинки його роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram