ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ готова спрямувати свої патрулі для моніторингу обміну полоненими на Донбасі

Наразі на адресу місії таких звернень не надходило.

ОБСЄ готова спрямувати свої патрулі для моніторингу обміну полоненими на Донбасі
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні готова сприяти сторонам конфлікту на Донбасі в обміні полоненими у разі отримання відповідного звернення.

Про це російському "Інтерфаксу" заявив перший заступник СММ Александр Хуг.

"Питання обміну затриманими особами обговорюються в рамках робочої підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не входить до цієї підгрупи. Разом з тим СММ ОБСЄ готова сприяти цьому процесу в разі отримання відповідного звернення та направити свої патрулі для здійснення моніторингу обміну аналогічно до того, як це робиться щодо інших гуманітарних заходів, які підтримує СММ", - сказав він.

За його словами, на сьогодні на адресу місії таких звернень наразі не надходило.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін пообіцяв вплинути на "Л/ДНР" для визволення заручників за формулою "306 на 74". У Кремлі пізніше заявили, що "ДНР" і "ЛНР" цю ініціативу підтримали.

Коментуючи відновлення переговорів щодо обміну полоненими, представник України в Контактній групі Леонід Кучма заявив, що ухвалення цього рішення насамперед залежить від Володимира Путіна. Водночас він зазначив, що якщо б такий обмін дійсно зміг відбутися до кінця року, це було б "великим щастям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram