ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд дозволив демонтувати встановлене до "Євробачення" підсвічування дерев у Києві

Прокуратура розслідує розтрату коштів під час підготовки до конкурсу.

Суд дозволив демонтувати встановлене до "Євробачення" підсвічування дерев у Києві
Фото: Александр Ратушняк

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі демонтувати декоративне підсвічування дерев на Русанівській набережній у Києві, встановлене до міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Про це йдеться в матеріалах суду.

Відзначається, що Генпрокуратура розслідує кримінальну справу за фактом розтрати службовими особами комунального підприємства "Київміськсвітло" за попередньою змовою з членами тендерного комітету та посадовим особами будівельних компаній від державних коштів в особливо великих розмірах під час проведення держзакупівель.

З матеріалів клопотання випливає, що посадові особи КП "Київміськсвітло", в рамках підготовки до проведення "Євробачення - 2017" отримали з бюджету кошти на виконання робіт з капітального ремонту зовнішнього освітлення, проектування і ремонту архітектурно-декоративного підсвічування мостів через річку Дніпро. Також гроші були виділені на проектування і будівництво архітектурно-декоративного підсвічування крон дерев на Русанівській набережній.

8 листопада суд задовольнив клопотання прокурорів і дозволив вилучити встановлені світлодіодні світильники на деревах на Русанівській набережній для їх перевірки на відповідність документації конкурсних торгів.

Нагадаємо, Держаудитслужба знайшла порушень на 500 млн гривень під час організації "Євробачення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram