ГоловнаСуспільствоЖиття

Лещенко нагадав забудовнику Сінного ринку, чим закінчується ігнорування вимог активістів

Нардеп натякнув на долю Януковича.

Лещенко нагадав забудовнику Сінного ринку, чим закінчується ігнорування вимог активістів
Сергей Лещенко

Народний депутат Сергій Лещенко вважає зведення офісно-торгово-житлового комплексу на місці колишнього Сінного ринку способом відмити гроші сумнівного походження. Про це він заявив із трибуни Верховної Ради.

"Сінний ринок був у нормальному стані, повноцінно функціонував, поки київські корупціонери не вирішили, що ця "золота" земля повинна йти під забудову. Ринок зруйнували і віддали забудовникові. Куди ведуть сліди? До офшорних компаній. Але всі в Києві знають, в інтернеті було безліч публікацій, що за забудовою стоять екс-генпрокурор Віталій Ярема та його заступник Даниленко", - нагадав нардеп.

При цьому він зазначив, що скасування санкцій проти Іванющенка і Злочевського відбувалося за часів, коли Генпрокуратурою керували Ярема з Даниленком.

За словами Лещенка, на місці забудови організовано громадський спротив, однак цього недостатньо, щоб зупинити забудовника. А тим часом історичний ареал Києва продовжує руйнуватися. Крім того, забудова з порушенням висотності та щільності загрожує місту транспортним і екологічним колапсом.

Водночас Лещенко звернувся до забудовника із закликом вжити заходів і піти назустріч активістам, пригадавши йому 2014 рік і втечу Януковича: "Тоді люди рятувалися втечею. Не хочу, щоб це повторилося знову", - резюмував нардеп.

Нагадаємо також, раніше Лещенко, Найєм, Заліщук і Ігор Луценко звернулися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та Президента Петра Порошенка з проханням втрутитися в ситуацію із забудовою Сінного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram