ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено за добу на Донбасі (оновлено)

Зафіксовано 22 обстріли. 

Одного військового поранено за добу на Донбасі (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Упродовж минулої доби окупанти 22 рази порушили перемир'я на Донбасі. Жоден військовий не постраждав. Сили АТО 15 разів відкривали вогонь у відповідь.

Оперативна обстановка на Донбасі дещо ускладнилася. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських військових. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню в темний час доби, повідомляє штаб АТО.

Так, на Луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга. Ворог, з невеликими перервами, близько трьох годин обстрілював оборонні укріплення ЗСУ з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів і озброєння БМП на підступах до Луганського. Усього було випущено понад 90 мін. Українські військові майже на кожен обстріл відповідали прицільним вогнем. Також увечері під обстріли з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили захисники Макарового. У районі Кримського противник застосовував стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку найнеспокійніше було на Приазов'ї. Грубо порушуючи Мінські домовленості, противник застосував артилерію калібру 152-мм поблизу Водяного. З 120-мм міномета бив по захисниках Павлополя і Широкиного. У передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького, а наприкінці доби незаконні збройні формування обстрілювали з великокаліберних кулеметів захисників Старогнатівки.

Оновлення. Спочатку штаб АТО повідомляв, що в четвер жоден військовий не постраждав, проте пізніше спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив, що військовослужбовець Нацгвардії отримав поранення через підрив на вибуховому пристрої біля Новотроїцького.

Військового доправлено в лікарню.

Нагадаємо, у середу бойовики 16 разів порушили перемир'я на Донбасі. Жоден український військовий не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram