ГоловнаСуспільствоЖиття

Активістці Femen, яку підозрюють у підпалі трамвайчика біля магазину Roshen, присудили домашній арешт

Алісі Виноградовій загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Активістці Femen, яку підозрюють у підпалі трамвайчика біля магазину Roshen, присудили домашній арешт
Фото: Громадське

Суд відправив під домашній арешт активістку руху Femen Алісу Виноградову,  яку підозрюють у підпалі декоративного трамвайчика біля магазину Roshen у Вінниці.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

Відзначається, що в четвер суд розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до учасниці руху Femen, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, ч.2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

"В судовому засіданні захисник 25-річної киянки це клопотання не підтримав і вказав, що допустимим в цьому випадку є запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Підозрювана думку адвоката підтримала, одночасно зазначивши, що вона не скоювала хуліганських дій, а виступила з акцією протесту", - йдеться в повідомленні.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя постановив застосувати до активістки запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 6:00 терміном на 60 діб за місцем проживання.

Нагадаємо, 13 жовтня в Femen заявили, що невідомі викрали активістку руху Алісу Виноградову, коли вона виходила з кав'ярні "Світ кави" на Подолі в Києві. Напередодні Виноградова підпалила у Вінниці декоративний трамвайний вагон біля магазину Roshen. Раніше вона спалила фігури ведмедів біля магазину Roshen в Києві.

14 листопада поліція повідомила про затримання Виноградової. Їй загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram