ГоловнаСуспільствоПодії

УПЦ КП зняла з посади протоієрея, який влаштував п'яне ДТП у Рівненській області

"У священика немає права на покаяння для повернення в парафію".

УПЦ КП зняла з посади протоієрея, який влаштував п'яне ДТП у Рівненській області
Фото: rv.npu.gov.ua

Українська православна церква Київського патріархату звільнила від обов'язків настоятеля парафії праведної Уляни Ольшанської протоієрея Дмитра Гадінку, який став винуватцем п'яного ДТП у Рівненській області.

Про це йдеться в указі архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона.

"Протоієрей Дмитро за вчинення ДТП в стані алкогольного сп'яніння, поведінку, що принижує честь і гідність православного пастиря, чим дискредитує Церкву Христову, згідно з 42 правилом святих апостолів звільняється від обов'язків настоятеля парафії св. праведної Уляни Ольшанської м Рівне і йому забороняється священнослужіння", - йдеться в указі.

Також священикові заборонили відправляти богослужіння.

За даними УПЦ КП, у священика немає права на покаяння для повернення в парафію, оскільки раніше його вже затримували за водіння автомобіля в нетверезому стані.

За даними поліції, постраждалі в ДТП 65-річна і 80-річна жінки є черницями Свято-Миколаївського Городоцького монастиря Української православної церкви Московського патріархату.

Після скоєння ДТП священик продовжував розпивати спиртні напої на місці аварії, а після появи поліцейських почав тікати. Поліцейські наздоганяли його по полю і по лісосмузі.

Під час оформлення протоколу він також розпивав спиртні напої.

Нагадаємо, 8 листопада на автодорозі Київ-Чоп біля села Бабин Гощанського району сталося ДТП за участю чотирьох автомобілів, винуватцем якого виявився п'яний священик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram