ГоловнаСуспільствоВійна

Ватажки "ЛНР-ДНР" заявили, що готують заручників до обміну

"Організація процесу обміну полоненими повинна пройти на високому рівні".

Ватажки "ЛНР-ДНР" заявили, що готують заручників до обміну

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив про готовність до обміну полоненими.

Про це повідомляє РИА Новости.

Відзначається, що Захарченко доручив підготуватися до обміну полоненими і, зокрема, уточнити списки заручників.

"Ми пішли на цю пропозицію. Ми міняємо полонених, які перебувають у нас, на майже 300 осіб, які повинна віддати Україна. Зараз крок за Україною. Якщо вони за списками тих людей, яких готові обміняти, віддадуть, то ми готові провести обмін", - сказав він.

Сепаратистський сайт "ЛИЦ" повідомляє, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницкий також доручив "представнику" республіки "в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ользі Кобцевій підготувати обмін полоненими з Україною.

 "Вже скоро буде рік, як жодна людина не повернулася з тієї території до нас, додому, на батьківщину, і те ж саме - ми не повернули нікого Україні. Вам (Ользі Кобцевій, - ред.) потрібно перевірити ще умови утримання, в яких перебувають українські військовополонені, подивитися, чи потребують вони медичної допомоги, чи є у них скарги. Якщо скарги є, значить, фіксуйте і всі скарги до мене", - заявив Плотницький.

При цьому він наголосив, що організація процесу обміну полоненими "повинна пройти на високому рівні".

"Щоб всі ті люди, яких ми повертаємо Україні, були здорові, щоб їх стан був задовільний, і те ж саме, ми сподіваємося, що і Україна точно так же представить і наших людей, поверне в такому ж стані, а не як раніше - ви ж пам'ятаєте, в будь-чому одягнені, голодні, побиті", - заявив ватажок "ЛНР".

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін пообіцяв вплинути на "Л/ДНР" для звільнення заручників за формулою "306 на 74". У Кремлі пізніше заявили, що "ДНР" і "ЛНР" цю ініціативу підтримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram