ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд визнав паркан навколо будівництва на Сінному ринку законним. Активісти його знесли

"Нацкорпус" заявив, що блокуватиме будівельні роботи.

Активісти "Нацкорпусу" розгромили будмайданчик на місці знесеного Сінного ринку, де планується побудувати житловий комплекс "Ярославів град".

Про це повідомляє LIGA.net.

"Вимагаємо від центральної та міської влади - ДАБК, Мінрегіону, Мінкультури і КМДА - перегляду дозвільних документів та скасування дозволів на забудову так званого ЖК Ярославів Град в 22 поверхи", - йдеться в заяві "Нацкорпусу" в Фейсбуці.

Активісти заявили, що блокуватимуть будівельні роботи доти, поки "будівництво не буде повністю відповідати не тільки нормам містобудування, а й відповідним вимогам громадськості".

Фото: liga.net

У той же час народний депутат Ігор Луценко повідомив про те, що забудовник Сінного ринку отримав рішення Окружного адмінсуду на заборону знесення паркану комунальними службами. Копію документа він опублікував в фейсбуці.

При цьому нардеп стверджує, що судового засідання не було, відповідача не викликали, "стрімко надрукували рішення, і ось є папірець". Також він заявив, що направить заяву в правоохоронні органи на дії судді, яка видала рішення.

Фото: facebook.com/igor.lutsenko

Нагадаємо, Департамент міського благоустрою Києва наказав демонтувати паркан навколо будівництва ЖК "Ярославів град" на місці колишнього Сінного ринку. На виконання роботи забудовнику дали три дні.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо забудовник не знесе огорожу до зазначеного терміну, це зроблять комунальники.

ОНОВЛЕНО. Станом на 23:00 паркан повністю відновили, а це значить, що в п'ятницю будівництво триватиме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram