ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко випробував катер УМС-1000 у відкритому морі

Президент відвідав Маріупольський загін морської охорони Держприкордонслужби.

Порошенко випробував катер УМС-1000 у відкритому морі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко відвідав Маріупольський загін морської охорони Державної прикордонної служби, де взяв участь в проведенні ходових випробувань катера УМС-1000.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Верховний головнокомандувач разом з начальником Генерального штабу Віктором Муженком, головою Держприкордонслужби Петром Цігікалом, заступником голови Адміністрації президента Валерієм Кондратюком і радником президента Віктором Назаренком піднявся на борт катера і здійснив вихід у відкрите море", - йдеться в повідомленні.

Начальник Східного регіонального управління Держприкордонслужби, генерал-майор Сергій Бідило і заступник командира загону, капітан першого рангу Микола Левицький також продемонстрували президенту зразки екіпірування і озброєння особового складу підрозділів морської охорони спецпризначення.

Фото: president.gov.ua

Також продемонстровано водолазне спорядження і техніку, яку використовують прикордонники, в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Фото: president.gov.ua

Маріупольський загін морської охорони є правонаступником Керченського загону. Після анексії Криму Росією, за рішенням командира загону 28 лютого 2014 року, корабельно-катерний склад загону перейшов в Азовське море - в Бердянськ, а потім до Маріуполя, з метою не допустити захоплення кораблів і катерів загону.

1 квітня 2014 року загін перейменували в Маріупольський загін Морської охорони, який увійшов до складу Східного регіонального управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram