ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму нарахували 5 млн туристів з початку року

Найбільше туристів відпочило на Південному березі Криму.

У Криму нарахували 5 млн туристів з початку року
Фото: neva-alushta.com

Крим у поточному році прийняв понад 5 мільйонів туристів. Про це заявив російський міністр курортів і туризму Криму Вадим Волченко, повідомляє Кримінформ.

"Станом на 10 листопада 2017 року за чинною методикою підрахунку кількість туристів, що відвідали Крим, склала 5,036 млн осіб. Найбільше туристів відпочило з початку року на Південному березі Криму - традиційно 44,4% від загальної кількості. Відпочили з початку року в Криму на Західному узбережжі - 22,2%, на Східному узбережжі - 19,7%. В інших регіонах - це Сімферопольський, Бахчисарайський райони і так далі - 13,7%", - сказав Волченко.

За його словами, курортний сезон 2017 року в Криму зросла кількість пляжів, що оформили дозвільні документи, вона склала 387 одиниць.

"Кількість пляжів загального користування зросла з 66% у 2016 році до 73% в нинішньому році", - зазначив Волченко, нагадавши, що у 2014 році в Криму функціонував 261 пляж.

Нагадаємо, в Асоціації туроператорів РФ назвали відпочинок у Криму дорогим і неконкурентоспроможним. За даними російських туркомпаній, за два роки Крим здорожчав на 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram