ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція перевіряє інцидент з обшуком школярок охороною "Ашану" в Києві

Попередня кваліфікація - "Незаконне позбавлення волі".

Поліція перевіряє інцидент з обшуком школярок охороною "Ашану" в Києві
Фото: Be-in.ru

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за статтею "Незаконне позбавлення волі" (ч.2 ст.146 Кримінального кодексу) у зв'язку з інцидентом у гіпермаркеті "Ашан" на Берковецькій.

13 листопада юрист Масі Найєм повідомив, що охоронці магазину звинуватили двох школярок у крадіжці пилочки для нігтів і провели огляд речей у закритому приміщенні без присутності батьків чи поліцейських.

"Дівчата вийняли весь вміст торбинок і кишень. Жодної пилочки серед їхніх речей не виявилося, що охоронців не влаштовувало. Тому один з них самовільно заліз руками в торбинку доньки нашого клієнта, а інший - у кишеню її подруги. Після цього від дівчаток почали вимагати, щоб вони розповіли, куди поділи пилочку. Це тривало хвилин п'ятнадцять. Після цього їх відпустили", - написав він.

Прес-служба київської поліції повідомила, що кримінальне провадження розслідує Святошинське управління за заявою батьків дівчаток.

Уже встановлено трьох охоронців, які проводили обшук.

"Чоловіки пояснили, що під час виконання своїх обов'язків вони запідозрили двох відвідувачок у крадіжці товару з магазину і запросили їх до службового приміщення. Там запропонували дівчатам викласти речі з кишень і торбин, на що вони погодилися. Охоронці стверджують, що відпустили дівчат, коли факт крадіжки не підтвердився. Крім того, чоловіки підкреслюють: вони не знали, що відвідувачки неповнолітні і жодних протиправних дій щодо них не скоювали", - йдеться в повідомленні поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram