ГоловнаСуспільствоПодії

За директора табору "Вікторія" внесли 128 тис. гривень застави

Прокуратура не згодна з рішенням суду і готує апеляцію.

За директора табору "Вікторія" внесли 128 тис. гривень застави
Петрос Саркисян
Фото: dumskaya.net

У вівторок, 14 листопада, Приморський районний суд Одеси продовжив арешт директора дитячого табору "Вікторія" і водночас визначив заставу в розмірі 128 тис. гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури області.

"У цей час заставу за підозрюваних внесено", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура не згодна з рішенням суду і готує апеляційну скаргу. У прокуратурі вважають, що апеляційний суд раніше підтвердив рішення першої інстанції і був проти визначення суми застави.

"Рішення суду про визначення застави прийняте, незважаючи на існування реальних ризиків, про які в своїх клопотаннях неодноразово зазначала прокуратура. Серед них можливий незаконний вплив на потерпілих і свідків, інших підозрюваних, приховування від органів слідства і суду та інші ризики, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК. Також це рішення суперечить вимогам процесуального законодавства, оскільки прийняте судом незважаючи на наявність клопотань, в яких прокуратура вимагала продовжити запобіжний захід виключно у вигляді арешту без визначення будь-яких альтернативних заходів", - ідеться в заяві прокуратури.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів вщент. У результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

У зв'язку з тим, що сталося, було затримано директора "Вікторії" Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками повинна була відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави.

28 вересня суд відпустив Янчик на поруки народних депутатів. Окрім того, звільненій у зв'язку з трагедією заступникові мера Одеси Зінаїді Цвірінько пред'явили підозри у службовій недбалості, але суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram