ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області батькам загиблого бійця АТО виділили 4 га землі

Ще 12 соток можуть виділити під садівництво, якщо буде бажання займатися ним.

У Харківській області батькам загиблого бійця АТО виділили 4 га землі
Фото: kharkivoda.gov.uа

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична передала батькам загиблого в АТО військового Олександра Лавренка акти на 4 га землі. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Капітан Збройних Сил України, командир танкової роти 93-ї ОМБр загинув у липні 2014 року в боях за Піски. Потрапивши в засідку, його танк знищив ворожий танк, кулеметні розрахунки і два автобуси терористів. Танкісти захопили ворожий блокпост і прикривали дії механізованого підрозділу і евакуаційної групи вогнем танкової гармати і кулемета. Знищивши ще два мінометні розрахунки терористів, танк Лавренка наїхав на фугас. Члени його екіпажу загинули, а важко поранений капітан не здався ворогові і не допустив захоплення танка, підірвавши себе. Завдяки діям екіпажу вдалося не допустити контратаки підрозділу терористів «Кальміус», що дозволило підрозділам групи 93-ї бригади закріпитися і виконати бойове завдання.

Спілкуючись з батьками Героя Миколою та Тамарою Лавренками, голова ХОДА Юлія Світлична щиро подякувала їм за виховання сина.

«Немає жодних інших слів, крім слів подяки. Ми пишаємося такими патріотами, як ваш син. Я вдячна вам за те, що ви виховали справжнього Героя України, - сказала керівник області. - Указом Президента України вашому синові було надано це почесне звання. Ми пам'ятаємо всіх, хто віддав свою душу і життя за нашу незалежну державу. Кожен патріот робить усе, щоб Україна була вільною, сильною і незалежною».

На зустрічі голови ХОДА з батьками Олександра Лавренка були голова Лозівської РДА Сергій Краснопьоров (загиблий боєць був родом з Лозової - ред.) і мер Лозової Сергій Зеленський.

Юлія Світлична доручила їм особисто подбати про сім'ю загиблого і сприяти вирішенню всіх соціально-побутових та інших питань, які в них будуть виникати.

«Якщо вам потрібна моя особиста допомога, ви завжди можете на мене розраховувати», - запевнила голова ХОДА.

Правом отримати землю під садівництво (12 соток) сім'я загиблого учасника АТО ще не скористалася. Юлія Світлична доручила начальнику ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євгену Оберемку сприяти якнайшвидшому виділенню ділянок, якщо батьки загиблого бійця виявлять таке бажання.

«Ми вдячні всім, хто не байдужий до нашого горя і піклується про нашу сім'ю», - відповіла Тамара Лавренко.

За словами батьків, Олександр Лавренко став військовим за покликом серця. Мріяв бути танкістом, закінчив військове училище.

«Служба була для нього на першому місці, - розповів Микола Лавренко. - У перших лавах він відправився в зону АТО. Коли повернувся на ротацію, навіть торбу не розбирав - готовий був відразу їхати на фронт на перший заклик».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram