ГоловнаСуспільствоЖиття

Дзвінки про "замінування" 10 українських аеропортів надійшли із сусідньої держави, - поліція

Поліція відкрила кримінальні провадження.

Дзвінки про "замінування" 10 українських аеропортів надійшли із сусідньої держави, - поліція
Фото: Макс Требухов

Повідомлення про замінування 10 українських аеропортів у п'ятницю, 10 листопада, надходили з території сусідньої держави.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

"Вчора в поліцію надійшло 11 анонімних повідомлень про замінування аеропортів і одного розважального закладу. У всіх випадках об'єкти були ретельно перевірені, вибухонебезпечних речовин і предметів не виявлено. Встановлено, що дзвінки надходили з сусідньої держави і реальної загрози не мали", - йдеться в повідомленні.

За цими фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Нагадаємо, в п'ятницю Україною прокотилася хвиля повідомлень про замінування аеропортів. Зокрема, була припинена робота міжнародного аеропорту "Одеса" - одного з найбільших у країні. Також повідомлення про замінування торкнулися аеропортів "Рівне", "Ужгород", "Чернівці", "Херсон", "Дніпро", "Вінниця". Всього в Україні 19 діючих аеропортів (не враховуючи кримських, які де-юре закриті для польотів).

Раніше, в четвер увечері, в Києві "замінували" дві пересадочні станції метро і "наметове містечко" на Майдані, якого там немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram