ГоловнаСуспільствоПодії

У російському Іжевську завалився ріг 9-поверхового будинку (оновлено)

Упали всі поверхи від першого по дев'ятий. 

У російському місті Іжевськ у четвер удень обвалився ріг 9-поверхового будинку на перехресті вулиць 10 років Жовтня та Удмуртської. Упали всі поверхи від першого по дев'ятий. Під уламками опинився магазин, що був на першому поверсі, пише місцеве видання "Сусанін"

Фото: susanin.news

Фото: ИГГС

Одна з версій обвалення - вибух газу.

Оновлення. Російські ЗМІ повідомляють про загибель щонайменше трьох осіб. Тіла загиблих рятувальники виявили під час розбирання завалів. Також відомо про чотирьох постраждалих, яких госпіталізували.

З аварійного будинку евакуювали близько 130 людей - вони перебувають у пункті тимчасового розміщення.

За попередньою версією, причиною обвалення став вибух побутового газу, епіцентр був або на другому, або на третьому поверсі.

За даними МНС, у зруйнованій частини будинку могли перебувати 10-15 осіб.

Оновлення 21:23. Кількість загиблих після обвалення будинку в Іжевську зросла до п'яти, ще чотири людини постраждали - двоє підлітків, рятувальник МНС і літня жінка.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело, ознайомлене із ситуацією.

Він також додав, що пошуки тривають. За його словами, пошукові собаки в деяких місцях завалу відчувають, що хтось є, але голосів у цих місцях не чути.

За даними джерела агентства в екстрених службах, родичі повідомили про двох зниклих безвісти після обвалення.

Оновлення 23:32. ГУ МНС по республіці Удмуртія спростувало інформацію про п'ятого загиблого під час обвалення житлового будинку в Іжевську, повідомляє РИА Новости.

"На цю мить виявлено чотирьох загиблих", - сказав представник МНС.

Також повідомляється, що кожні півгодини рятувальники проводять "хвилини тиші", щоб встановити, чи є під завалами люди. Також на місці працюють кінологи.

Пізніше агентство повідомило, що одна з постраждалих під час обвалення померла в лікарні. Таким чином, кількість жертв аварії зросла до п'яти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram