ГоловнаСуспільствоПодії

Київрада проголосувала за заборону пересувних цирків-шапіто (оновлено)

Рішення обґрунтовано знущаннями над тваринами. 

Київрада проголосувала за заборону пересувних цирків-шапіто (оновлено)

Київрада на засіданні в четвер прийняла за основу проект рішення "Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Києва".

"За" проголосували 92 депутати за мінімально необхідного 61.

"Пересувні цирки-шапіто все частіше зазнають критики зоозахисників. І це цілком логічно, адже умови утримання тварин там неприйнятні. Їх дресирують із використанням жорстоких методів - звірів б'ють, морять голодом тощо. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі. У липні-серпні 2016 року в Святошинському та Деснянському районах столиці гастролював пересувний цирк-шапіто. Це спричинило масове обурення і протести природоохоронних, зоозахисних організацій, а також самих киян", - наводяться на сайті Київради слова співавтора відповідного проекту рішення Сергія Пилипенка.

За його словами, утримання диких тварин у неволі допускається за наявності дозволу, що видається центральним органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, яким є Міністерство екології та природних ресурсів України. Однак Державна екологічна інспекція Києва під час перевірок завжди фіксує в заїжджих цирках-шапіто відсутність дозволів на спеціальне використання диких тварин.

Ухвалений сьогодні документ рекомендує Департаменту благоустрою не надавати дозволу на розміщення цирків-шапіто в Києві.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram