ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні України та Молдови знайшли кілометровий спиртопровід через Дністер

За п'ять років з Дністра "виловили" більш ніж півтора десятка поліетиленових трубопроводів.

На кордоні України та Молдови знайшли кілометровий спиртопровід через Дністер
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники виявили на кордоні України та Молдови спиртопровід через річку Дністер.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Поліетиленовий трубопровід довжиною 460 м виявили поблизу н.п. Козлов Вінницької області. Він був розміщений за декілька метрів від Дністра і прикопаний на глибину 30 см.

"Зазвичай такі конструкції трубопроводів використовують для незаконного переміщення спирту через державний кордон", - відзначили в ДПСУ.

Під час подальших спільних заходів за участю представників прикордонної поліції Молдови на цьому ж напрямку було виявлено ще 500 м трубопроводу, прокладеного з молдавського берега

.

Фото: dpsu.gov.ua

Використати трубопровід зловмисники не встигли. Проте про знахідку прикордонники повідомили правоохоронців, а трубопроводи з обох сторін були демонтовані.

Фото: dpsu.gov.ua

"Упродовж п'яти років прикордонники Могилів-Подільського загону «виловили» з Дністра більш ніж півтора десятка поліетиленових трубопроводів, а також виявили і вилучили понад 99 500 літрів спирту на суму близько 13 млн гривень", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, в серпні українські прикордонники виявили підводний спиртопровід на кордоні з Молдовою в районі Кучурганського водосховища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram