ГоловнаСуспільствоОсвіта

НАЗК внесло два приписи Гриневич через двох керівників навчальних закладів, які працюють з родичами

НАЗК вимагає усунути порушення законодавства і провести службове розслідування.

НАЗК внесло два приписи Гриневич через двох керівників навчальних закладів, які працюють з родичами
Фото: Владислав Мусиенко

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло два приписи міністру освіти і науки Лілії Гриневич стосовно ректора Одеської національної академії харчових технологій Богдана Єгорова і директора Краматорського вищого професійного училища Михайла Куприкова.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Зазначають, що за результатами перевірки встановлено, що Єгоров, перебуваючи на посаді ректора, має невпорядкований потенційний конфлікт інтересів, обумовлений перебуванням у його підпорядкуванні близьких йому осіб, у розумінні положень абзацу 4 ч.1 ст. 1 Закону "Про запобігання корупції".

Також встановлено, що Куприков і керівництво департаменту освіти Донецької області не вжили заходів для врегулювання потенційного конфлікту інтересів, чим порушили вимоги ст. 28 Закону "Про запобігання корупції".

"У Куприкова є особистий інтерес, обумовлений сімейними відносинами з рідною донькою, що є ознаками потенційного конфлікту інтересів, який має постійний характер", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК вважають, що зазначені обставини можуть вплинути на об'єктивність або неупередженість ухвалення посадовими особами рішень або вчинення чи невчинення дій під час виконання відповідних службових повноважень.

"НАЗК вимагає усунути порушення законодавства, провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, і розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності", - наголошено в повідомленні.

Припис є обов'язковим до виконання.

Нагадаємо, у Франції парламентаріям законодавчо заборонили брати на роботу родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram