ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко запевнив, що нова нитка колектора "працюватиме без проблем сто років"

Під час будівництва колектора використовували сучасні технології, що запобігають корозії.

Кличко запевнив, що нова нитка колектора "працюватиме без проблем сто років"

Відкрита напередодні в Києві друга нитка головного каналізаційного колектора розрахована не менш ніж на 100 років роботи. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив мер Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Мер підкреслив, що під час будівництва колектора використовували сучасні технології, що запобігають корозії.

"Ми використали найсучасніші технології. Фахівці дають гарантію 50 років, але запевняють, що колектор може працювати без проблем 100 років", - зазначив Кличко.

Мер додав, що старий колектор, який визнали аварійним ще у 1999 році, загрожував великою екологічною катастрофою не лише Києву, але і містам, які розташовані нижче по Дніпру.

"Сьогодні ми можемо сказати, що цю проблему вирішили. Протягом останніх двох з половиною років ми інвестували разом з урядом у будівництво колектора, який має стратегічне значення для життєзабезпечення нашого міста", - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, 2015 року на вулиці Кирилівській стався обвал колектора через корозію, і кілька районів Києва декілька днів залишалися без води. Того ж року столична влада відновила будівництво колектора-дублера. За 2,5 року робіт виконано більше, ніж за попередні 20 років, заявив Кличко. Він нагадав, що будівництво другої нитки почалося ще у 1994 році, "але практично нічого не було зроблено". Загальна довжина другої нитки колектора становить майже 10 кілометрів, він приймає стоки з колекторів районного значення. Під час будівництва об'єкта використовувалися сучасні технології. Гарантію на цей колектор дали на 100 років.

За словами Кличка, зараз завершується перемикання третьої - останньої черги нового колектора.

Будівництво об'єкта фінансувалося за рахунок міського і державного бюджетів. Загальна вартість проекту - понад 1,3 млрд грн. Дві третини профінансувало місто, третину - держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram