ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти зобов'язало школи відзвітувати про доходи та витрати до 1 грудня

Аналіз покаже реальний рівень фінансування шкільної системи батьками.

Міносвіти зобов'язало школи відзвітувати про доходи та витрати до 1 грудня
Фото: пресс-служба президента

Українські школи, відповідно до нового закону "Про освіту", зобов'язані до 1 грудня здати фінансові звіти про доходи і видатки установ. Про це міністр освіти Лілія Гриневич заявила на нараді з керівниками обласних управлінь освіти, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Гриневич, це не тільки дасть можливість батькам бачити, куди йдуть гроші, які вони здають, а й оцінити, скільки суспільство вкладає в шкільну освіту.

"Крім безперечного факту, що закон повинен виконуватися, існує й інше - в суспільстві існує міф, що батьки практично повністю фінансують освіту. Очевидно, що це не так. Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає в шкільну освіту і яку частку становить цей тіньовий бюджет освіти, а по-друге, нарешті дасть нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти", - зазначила Лілія Гриневич.

Вона зазначила, що протягом грудня буде проводитися моніторинг виконання закону.

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада прийняла новий закон про освіту. Які зміни він передбачає, читайте в тексті Маргарити Тулуп "Нова школа. Що потрібно знати про прийнятий закон про освіту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram