ГоловнаСуспільствоЖиття

Суддя з Донецька переоформила на бойовиків близько 20 квартир переселенців

Після окупації міста суддя працевлаштувалася в Білгород-Дністровському райсуді Одеської області.

Суддя з Донецька переоформила на бойовиків близько 20 квартир переселенців
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки заблокували незаконний механізм переоформлення нерухомості на бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що колишня суддя одного з районних судів Донецька після окупації міста працевлаштувалася в Білгород-Дністровському райсуді Одеської області. З собою вона "прихопила" печатку донецького суду і дані про власників майна на території, підконтрольній "ДНР".

На замовлення ватажків бойовиків "ДНР" суддя незаконно переоформила право власності на майже 20 квартир, залишених вимушеними переселенцями. Угоди вона засвідчувала печаткою, вказуючи рік оформлення, що передував тимчасовій окупації окремих районів Донбасу.

"Переоформлення житла здійснювалося державними реєстраторами на території, підконтрольній українській владі в районі проведення АТО без фізичної присутності сторін угоди", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Під час більш ніж 10 обшуків на території Донецької та Одеської областей співробітники СБУ вилучили печатку і фіктивну документацію про незаконну зміну власників захопленого терористами майна.

Фото: ssu.gov.ua

"Виявлені матеріали також свідчать, що зловмисники планували «поширити» угоду на протиправне відчуження майна громадян в інших регіонах України, зокрема в Києві", - відзначили в СБУ.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики України нарахували майже 1,6 млн вимушених переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram