ГоловнаСуспільствоПодії

Командира одеської військової частини затримано через інцидент з парканом

Підполковнику Збройних Сил закидають, що він не віддав наказ стріляти.

Командира одеської військової частини затримано через інцидент з парканом

Прокуратура затримала виконувача обов'язків командира військової частини за підозрою в нереагуванні на захоплення території аеродрому "Шкільний" в Одесі.

Про це на брифінгу сказав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Учора Військовою прокуратурою Південного регіону затримано в.о. командира військової частини, підполковника Збройних Сил, який не вжив належних заходів, не застосував зброї", - повідомив він.

Йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання до семи років в'язниці.

Також затримано солдата-контрактника, який перебував у караулі на момент захоплення представниками фірми-забудовника частини території аеродрому.

Нагадаємо, 29 жовтня начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заявив про рейдерську атаку на об'єкт Міноборони в Одесі. Поліція у відповідь повідомила, що будівельні роботи "відбуваються на прилеглій до військової частини території" і забудовник має всі необхідні документи та дозволи. Військова прокуратура порушила справу у зв'язку з інцидентом проти посадових осіб військової частини.

Пізніше командування Повітряних сил Збройних Сил заявило, що врегулювало конфлікт із забудовником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram