ГоловнаСуспільствоПодії

У військкомат до затриманих у київському клубі не пускають адвоката

За даними адвоката, відомостей про ухилення затриманими від призову немає. 

У військкомат до затриманих у київському клубі не пускають адвоката
Фото: facebook.com/ilgam.gasanov

До військкомату, де перебувають затримані в київському нічному клубі Jugendhub молоді люди, не пускають адвоката й родичів, повідомляє Громадське.

На вахті комісаріату повідомили, що в приміщенні нібито відбувається "засідання", тому є розпорядження нікого не пускати.

Адвокати намагалися прорватися, щоб передати утримуваним там документи. На місці був присутній представник уповноваженого з прав людини. Саме його разом із близьким другом одного із затриманих пропустили всередину військкомату.

Також окремо пропустили двох батьків, які привезли теплі речі та їжу.

Повідомляється, що адвокат Роман Стойчев, який захищає інтереси затриманих, заявив, що відомостей про ухилення ними від призову немає. З'ясувалося, що серед тих, хто перебуває там, виявилися студенти, а також жителі анексованого Криму, які не отримували жодних повісток.

Раніше повідомлялося, що вночі з 27 на 28 жовтня правоохоронці влаштували рейд до київського нічного клуб Jugendhub. Поліція заявила про затримання 17 осіб з наркотиками. 32 відвідувачі були доправлені до військкомату, оскільки, за повідомленням поліції, вони ухилялися від призову на строкову службу. Як з'ясувалося вже у військкоматі, серед доправлених опинилися і студенти, а також жителі анексованого Криму, які не отримували жодних повісток.

Крім того очевидці повідомили, що правоохоронці вдавалися до сили.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram