ГоловнаСуспільствоЖиття

У Балаклії Харківської області завершили відновлювальні роботи після вибухів

На відновлення виділили 128 млн гривень.

У Балаклії Харківської області завершили відновлювальні роботи після вибухів
архивное фото
Фото: dsns.gov.ua

У Балаклії Харківської області, яка постраждала від вибухів боєприпасів на території військового складу Міністерства оборони, своєчасно розпочато опалювальний сезон і завершено всі аварійно-відновлювальні роботи, інформує сайт ХОДА.

Голова Балаклійської РДА Степан Масельський повідомив, що всі роботи, від яких залежали безпека та комфорт людей, у районі - виконали, а 26 сімей, житло яких після вибухів було повністю зруйновано, вже в'їхали в свої нові облаштовані і теплі будинки.

"Опалювальний сезон в місті розпочато своєчасно. Газові служби завершують підключення квартир на вул. Арсенальній. Після вибухів там була повністю зруйнована теплова котельня і без опалення залишилися 500 сімей. Після оцінки ситуації фахівцями, ми ухвалили рішення обладнати їх всіх системою індивідуального опалення. Зараз роботи на фінальній стадії", - проінформував Степан Масельський.

Глава міста Балаклія Іван Столбовий зазначив, що якість виконання відновлювальних робіт у місті контролюють сертифіковані фахівці.

"Зі 128 млн грн, виділених на відновлення, міськрада профінансувала майже 100 млн, в розробці - ще 28 млн щодо тих підрядних організацій, які завершують оформлення актів виконаниз робіт. На матеріальну допомогу постраждалим було виділено 30 млн грн з обласного бюджету, 5 млн грн - з районного та 4,5 - з міського бюджету. За допомогою до нас звернулися 3400 сімей. 3048 домоволодінь вже отримали кошти, середній розмір допомоги - 13,5 тис грн", - розповів Іван Столбовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram