ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція влаштувала жорстку облаву в київському клубі Jugendhub

У 17 осіб знайшли наркотики, 32 людей відправили у військкомат.

Київська поліція сьогодні вночі влаштувала жорстку облаву в клубі Jugendhub (колишній будинок культури на Лук'янівці).

Фото: facebook.com/ilgam.gasanov

Як повідомляє прес-служба поліції, нічний заклад розпочав роботу в липні 2017 році. З моменту відкриття жителі навколишніх будинків почали скаржитися, що в клуб ходять неповнолітні і п'яні студенти. Надходили скарги на те, що в клубі продають наркотики. Під час відпрацювання цієї інформації правоохоронці задокументували п'ять фактів зберігання наркотичних засобів у відвідувачів закладу. Вони зізналися, що купували наркотики на території клубу.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 Кримінального кодексу.

У ніч на 28 жовтня пройшла облава. У цей час у клубі було близько 200 людей у віці 15-25 років. Поліція затримала 17 осіб з наркотиками, серед них - 20-річний бармен і 30-річний чоловік з великою кількістю грошей.

11 неповнолітніх передали батькам, на яких склали адмінпротоколи за злісне невиконання батьківських обов'язків (ст. 184 КУпАП).

Крім того, виявили 32 осіб, які ухиляються від призову, їх доставили у пункт збору призовників Києва.

Під час обшуку також з'ясувалося, що клуб працює без дозвільних документів і перебуває в аварійному стані. У приміщенні порушені норми протипожежної безпеки, немає засобів для гасіння пожеж і не працюють санвузли.

Юрист Масі Найєм у фейсбуці повідомив, що його компанія буде захищати відвідувачів клубу. Він також навів версію інциденту зі слів власників Jugendhub і очевидців.

"О 2:00 ночі з двох сторін (з фасадного входу та з боку внутрішнього двору, який обгороджений парканом) увірвалися люди у формі і бійці у масках зі зброєю. Документи пред'явлені не були. Нікому. Без розбору поклали всіх людей на підлогу. Налаштовані дуже рішуче, агресивно. Після того, як всіх поклали почався обшук. Якщо хтось рухався, якщо їм не подобався твій погляд або щось подібне - поліція відразу вдавалася до сили (відвідувачів били берцями в живіт, по спині, погрожували зброєю, декому дісталося прикладами автоматів по обличчю)", - повідомив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram