ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив усіх затриманих у Святошинському суді (оновлено)

Розгляд клопотань про арешт ще чотирьох затриманих триває.

Суд відпустив усіх затриманих у Святошинському суді (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва 26 жовтня обрав запобіжний захід усім шістьом підозрюваним у погромі Святошинського районного суду.

Про це повідомила прес-служба Шевченківського суду.

Найсуворіший запобіжний захід обрано Антону Туренку - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Його підозрюють за ч. 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 343 (втручання в роботу співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Під нічним домашнім арештом повинні залишатися Євген Чепелянський, Станіслав Живодер, Володимир Малафай і Владислав "Лис" Шевчук. Їм закидають не тільки хуліганство і втручання в роботу співробітника правоохоронного органу, а й навмисне пошкодження майна згідно з ч. 1 ст. 194 КК (крім Чепелянського).

Шостого підозрюваного - Олександра "Білого" Винниченка - відпустили під особисте зобов'язання. Його підозрюють за всіма трьома вище вказаними статтями КК.

Нагадаємо, увечері 23 жовтня прихильники лідера Руху ОУН Миколи Коханівського, який влаштував стрілянину на вулиці, забарикадувалися в залі суду, щоб не дати поліції доставити підсудного в слідчий ізолятор. Уночі вони влаштували погром у суді і бійку з поліцією.

Вранці 24 жовтня поліція розблокувала приміщення суду і затримала 30 осіб, підозрюваних у погромах. Шістьом із них було повідомлено про підозру. Рада суддів звинуватила прихильників Коханівського в порушенні шести статей КК.

Коханівського суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram