ГоловнаСуспільствоЖиття

Охоронець Димінського, який узяв на себе провину за смертельне ДТП, підпадає під амністію, - суд

Суд замінив домашній арешт Борща на нічний.

Охоронець Димінського, який узяв на себе провину за смертельне ДТП, підпадає під амністію, - суд
Фото: goodvin.info

Охоронець бізнесмена Петра Димінського Андрій Борщ, підозрюваний у причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди у Львівській області, підпадає під амністію.

Про це йдеться в матеріалах суду.

До суду надійшло клопотання слідчого Національної поліції про продовження запобіжного заходу Борщу у вигляді домашнього арешту. Клопотання було мотивоване тим, що Генпрокуратура продовжила термін розслідування до 19 лютого 2018 року.

При цьому слідству необхідно ще допитати підозрюваного і з його згоди провести слідчий експеримент; отримати висновки призначених судових експертиз; провести автотехнічну експертизу механізму ДТП та інше.

Прокурор також заявив, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування, здійснювати незаконний вплив на потерпілих і свідків або перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Однак суд 18 жовтня лише частково задовольнив клопотання слідства, зазначивши, що Борщ підпадає під амністію.

"З урахуванням даних про особу підозрюваного, який має постійне місце проживання, роботу, одружений і має на утриманні малолітню дитину, який (підозрюваний) протягом застосування запобіжного заходу не порушував його умов і накладених на нього обов'язків, а також ступеня можливої реалізації ризиків з урахуванням того, що він підпадає під дію закону України "Про амністію у 2016 році", слідчий суддя вважає за можливе змінити умови застосованого запобіжного заходу", - йдеться в рішенні суду.

Цілодобовий домашній арешт Борща замінено на нічний - з 22:00 до 7:00. Термін дії обмеження - до 17 грудня.

У судовому рішенні також зазначено, що Борщ є інвалідом 3-ї групи.

Нагадаємо, 18 серпня у Львівській області жінка - водій автомобіля Opel загинула в ДТП за участю автомобіля бізнесмена Димінського. За підозрою в скоєнні ДТП заарештували охоронця бізнесмена Андрія Борща, але потім було встановлено, що він не був за кермом у момент аварії. У зв'язку із цим суд відпустив його з-під варти під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram