ГоловнаСуспільствоПодії

Винуватця п'яної ДТП із 6 загиблими в Харкові знову затримали за водіння в нетверезому вигляді

Чоловіка достроково звільнили 2015 року.

Винуватця п'яної ДТП із 6 загиблими в Харкові знову затримали за водіння в нетверезому вигляді
Фото: zaxid.net

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру жителю Харкова, засудженому за п'яну ДТП з шістьма загиблими, якого знову затримали за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Харківська місцева прокуратура №5 оголосила підозру 46-річному харків'янину, раніше судимому за вчинення смертельної ДТП, за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Як розповів перший заступник прокурора області Андрій Кравченко, підозрюваний у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем Mitsubishi L-200, виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський шлях і збив там людей. У результаті ДТП загинули шестеро людей (серед них двоє дітей і вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела в суді провину водія. Суд визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) і призначив йому покарання, передбачене цією статтею КК України - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

"Однак звільнившись у вересні 2015-го достроково, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушивши встановлені вироком суду обмеження і незважаючи на вилучене в нього посвідчення водія, він сів за кермо. При цьому знову перебував у нетверезому стані", - зазначив Кравченко.

Зараз чоловікові загрожує позбавлення волі на термін, невідбутий за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів), а також один рік позбавлення волі за новий злочин.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шістьох осіб було госпіталізовано.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. Суд заарештував її на два місяці. Можливість виходу під заставу в рішенні суду не передбачена. Дівчину також позбавили водійських прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram