ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція відкрила кримінальну справу через погроми у Святошинському суді Києва (оновлено)

Затримано 30 осіб.

Поліція відкрила кримінальну справу через погроми у Святошинському суді Києва (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Поліція відкрила кримінальне провадження через заворушення в приміщенні Святошинського районного суду Києва під час обрання запобіжного заходу лідерові Руху ОУН Миколі Коханівському.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції. Дії прихильників Коханівського, які забарикадувалися і пошкодили майно в залі засідань, кваліфіковано за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Уночі кілька людей відмовилися покидати зал засідань. Під час спроби вивести Коханівського і посадити його в автозак вони почали застосовувати проти правоохоронців сльозогінний газ, кидати вибухові пакети та меблі. У відповідь поліцейські теж застосували газ. Після цього поліцейські вибили вікна в приміщенні і так потрапили у внутрішній двір суду.

"Зараз ситуація під судом спокійна. Поліція забезпечує там порядок: ми виключили варіант вивезення підсудного і його можливої втечі з-під варти", - зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Він також зазначив, що після інциденту по медичну допомогу ніхто не звертався.

В ефірі "112 Україна" Крищенко уточнив, що правоохоронці затримали 30 осіб.

"30 осіб затримано. Їх доставляють у Шевченківське управління, де кожному буде надано правову оцінку його діям з блокування й опору працівникам поліції", - сказав він.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці.

23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня. Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання і влаштувалися на нічліг у залі суду.

Після півночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атака була відбита. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram