ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківську патрульного відсторонили від посади за скаргою колишнього міліціонера

За поліцейського заступився Аваков.

У четвер, 19 жовтня, Івано-Франківський міський суд відсторонив від посади командира роти патрульної поліції Леоніда Гончарука. Його звинуватив у перевищенні повноважень колишній полковник міліції Михайло Ільницький, якого він затримав.

Ільницького затримав патруль в ніч з 18 на 19 червня 2017 року. Він був за кермом у стані алкогольного сп'яніння і чинив опір поліцейським. У вересні Івано-Франківський міськсуд визнав його винним за двома статтями Кодексу про адміністративні правопорушення, призначив штраф у 10 тисяч гривень і позбавив прав на рік.

Порушник подав апеляцію і заодно поскаржився, що патрульний Гончарук зламав йому палець під час затримання.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заступився за патрульного і заявив, що справу бере під особистий контроль генеральний прокурор Юрій Луценко.

Аваков повідомив, що 5 липня екіпаж Гончарука врятував життя чоловікові, який намагався повіситися на балконі. Тоді патрульні останньої хвилини встигли вибити двері на балкон і затягнути людину в квартиру.

Міністр зазначив, що в понеділок, 23 жовтня, особисто нагородить лейтенанта Гончарука та його колег за врятоване життя. "За таку роботу поліцейські отримають заслужену нагороду. А за те, що наклав штраф на колишнього п'яного міліціонера піде під суд?", - обурився міністр.

Він зазначив, що така ситуація неприпустима, тому що патрульні будуть просто боятися зупиняти п'яних водіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram