ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція провела слідчий експеримент на місці смертельної ДТП у Харкові

Зайцевої на місці не було, а водій Touareg брав участь в експерименті.

Поліція провела слідчий експеримент на місці смертельної ДТП у Харкові

У суботу ввечері в Харкові правоохоронці провели слідчий експеримент на перехресті Сумської та провулку Мечникова, де 18 жовтня позашляховик Lexus збив на смерть п'ятьох людей.

Як повідомляє місцеве видання NewsRoom, близько 21:00 співробітники поліції оточили територію і зупинили рух.

Експерти виміряли довжину гальмівного шляху транспортних засобів, встановили ступінь огляду і видимість, щоб скласти найоб'єктивнішу картину ДТП. За словами свідків, підозрюваної Олени Зайцевої на місці не було, а водій Volkswagen Touareg брав участь в експерименті. Для відтворення експерти використовували німецький позашляховик тієї ж моделі.

Нагадаємо, ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня. Після зіткнення Volkswagen і позашляховик Lexus під керуванням 20-річної Олени Зайцевої відкинуло на тротуар, де стояла група пішоходів. В результаті п'ятеро людей загинули, ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Прокуратура пред'явила підозру Зайцевій, яка була за кермом Lexus і їхала на червоне світло. В п'ятницю суд обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів без права внесення застави. Якщо провина дівчини буде доведена, їй загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 286 КК України ("порушення ПДР").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram