ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА продовжить встановлювати відеокамери, завдяки яким знайшли викрадену дитину

Найближчим часом з'явиться ще майже 3000 нових камер

КМДА продовжить встановлювати відеокамери, завдяки яким знайшли викрадену дитину

Київська міська адміністрація продовжить встановлювати камери відеоспостереження, завдяки яким вдалося повернути викрадену ввечері 20 жовтня на Оболоні маленьку дівчинку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook столичний мер Віталій Кличко.

"Я дякую працівникам Національної поліції, завдяки діям яких вдалося менш ніж за добу, знайти і затримати осіб, які вкрали вчора у Києві в дитсадку півторамісячну дівчинку. Такий оперативний і ефективний результат ще раз доводить правильність наших дій щодо втілення в нашому місті програми "Безпечна столиця", - переконаний мер Києва.

Віталій Кличко розповів, що зараз вже майже 5000 камер відеоспостереження з функцією розпізнавання осіб встановлені в установах і громадських місцях Києва.

"Вся інформація надходить і обробляється в міському дата-центрі. І правоохоронні органи використовують її. Ми продовжимо встановлювати відеокамери - найближчим часом з'явиться ще майже 3000 нових камер, які будуть працювати на безпеку в столиці. Ще раз дякую поліції за оперативність і професіоналізм", - зазначив міський голова.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю 20 жовтня в Оболонському районі столиці в дошкільному навчальному закладі №606 викрали немовля. За фактом злочину порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу.

У суботу поліція затримала підозрюваного у викраденні дитини. Як заявив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, викрадачці 20 років, тепер їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram