ГоловнаСуспільствоПодії

Коханівського затримали за стрілянину в Києві

Він побився з Русланом Ремом біля Академмістечка.

Коханівського затримали за стрілянину в Києві
архивное фото
Фото: Александр Рудоманов

У Києві біля станції метро "Академмістечко" близько 16:50 поліція затримала лідера руху ОУН Миколу Коханівського, який побився з іншим відомим націоналістом Русланом Качмалою (Рем) і вистрілив в нього з травматичного пістолета.

Про це пише "Громадське".

"Ми йшли на метро з поминок. Учора поховали нашого побратима. Нас наздогнав Руслан Рем, він погрожував Коханівському і провокував його. Тоді вони почали битися", - розповіла виданню дружина Коханівського Катерина.

Коли Рем почав бігти, Коханівський наздогнав його і під час бійки дістав травматичний пістолет і вистрілив у чоловіка. "У нього поранена або рука, або нога", - повідомила жінка.

Начальник патрульної поліції Києва Роман Зозуля підтвердив затримання.

"Наш патрульний був вихідним, прогулювався і почув стрілянину. Він затримав і знешкодив чоловіка. Уже потім виявилося, що це Коханівський" - розповів він.

Поліція повідомила, що в Рема дотикові поранення ноги і спини. Йому надали допомогу на місці і теж забрали у відділок.

Оновлення. Після бійки зі стріляниною командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський і його опонент перебувають у лікарні. Про це повідомив начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко, передає "112 Україна".

"У Коханівського також є пошкодження, потрібно перевірити їх ступінь", - зазначив він.

Поки що, за словами Крищенка, причин виникнення інциденту не встановлено, оскільки правоохоронці не мали можливості допитати учасників. Це буде зроблено відразу, щойно їх оглянуть лікарі.

Нагадаємо, що Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху ОУН, що неодноразово брав участь у різних акціях у Києві. У лютому 2017 року його затримували на Європейській площі через бійку з Національною поліцією. Рік перед тим він організував погроми відділень Альфа-Банку, Сбербанку Росії й офісу Ріната Ахметова.

Руслан Качмала відомий тим, що 2015 року під його керівництвом частина бійців "Правого сектору" вступила в "Азов" з метою легалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram