ГоловнаСуспільствоПодії

Суд позбавив винуватицю ДТП у Харкові права керувати автомобілем

Водійські права Зайцевої вилучені на час досудового розслідування - до 19 грудня 2017 року.

Суд позбавив винуватицю ДТП у Харкові права керувати автомобілем
Фото: Facebook/Nikolay Krivolapoff

Київський районний суд Харкова тимчасово позбавив підозрювану у вчиненні смертельної ДТП Олену Зайцеву права керувати автомобілем, повідомляє Цензор.НЕТ.

Суд задовольнив клопотання прокуратури позбавити Зайцеву права керувати автомобілем на час досудового розслідування - до 19 грудня 2017 року.

"Суд також вилучає на цей період водійські права Зайцевої, підозрювана має право оскаржити рішення протягом п'яти днів", - сказала суддя Світлана Муратова.

Раніше сьогодні суд заарештував Зайцеву на два місяці. Суд взяв до уваги, що Зайцеву за останні два роки шість разів штрафували за порушення правил дорожнього руху. Також суд визнав, що існують ризики втечі підозрюваної за кордон і тиску на свідків. Можливість виходу під заставу в рішенні суду не передбачена.

Під час засідання стало відомо, що у сечі Зайцевої експертиза виявила опіати. Захист підозрюваної стверджує, що причина цього - заспокійливі, які Зайцева вживала після ДТП.

Нагадаємо, у середу в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шестеро людей були госпіталізовані.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - названа дочка бізнесмена Василя Зайцева. За кермом Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Водій другого авто не є підозрюваним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram