ГоловнаСуспільствоПодії

Страшна ДТП у Харкові: що відомо про загиблих?

В організмі винуватиці аварії знайшли опіати.

Головне Управління Національної поліції в Харкові 20 жовтня оприлюднило імена постраждалих і загиблих у страшній аварії на вулиці Сумській у Харкові, коли Lexus під керуванням 20-річної студентки харківського ВНЗ Олени Зайцевої (яка, як з'ясувалося, була під дією опіатів), збила 11 осіб на тротуарі. П'ятьох із них насмерть. LB.ua зібрав із відкритих джерел інформацію про те, що відомо про жертв аварії.

Олександр Євтєєв

Фото: facebook/alex.evteev

27 років. Якщо вірити даним з відкритих джерел, родом із Сум, проживав у Харкові, працював програмістом. Поховають Олександра в Сумах, пише видання gx.net.ua. В аварії постраждали також його дружина Оксана Євтєєва (27 років) та її сестра Діана Берченко (20 років). Їх доставили в реанімацію.

Фото: facebook.com/alex.evteev

В обох дівчат діагностовано пошкодження внутрішніх органів і переломи. Крім того, одна з сестер отримала складну черепно-мозкову травму. Вночі їх прооперували, зараз вони перебувають у реанімації. Оксана Євтєєва отямилася. Стан її 20-річної сестри, як і раніше, оцінюють як вкрай важкий.

"Учора в ДТП загинув Саша Євтєєв. Наш тіммейт і один з найсвітліших людей, яких я знаю. Його дружина і її сестра (Оксана і Діана Берченко) зараз у невідкладній у важкому стані. Кров дівчатам видавали і вчора, і сьогодні, але, швидше за все, зайвою вона все одно не буде. В невідкладній можна здавати тільки з харківською пропискою з 9-ї до 12-ї ранку з паспортом. Іншим охочим допомогти з паспортом потрібно їхати в центр переливання на вулиці Клочківській", - пишуть ЗМІ з посиланням на подругу молодих людей Аліну.

Знайомі відкрили в соцмережах збір коштів, щоб допомогти мамі Олександра - Світлані Вікторівні Виниченко. Номер банківської картки 4149 6258 0780 5112.

Сокол Алла і Анастасія

Фото: facebook.com/viktor.bob

Мама і дочка. 49 і 19 років. Проживали в селищі Солоницівка Харківської області.

Настя була студенткою факультету іноземних мов Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Це підтверджують пости в співтоваристві університету в соцмережах.

"Страшна новина прийшла до нас в університет! У вчорашній страшній аварії загинула студентка нашого університету, факультету іноземної філології - Настя Сокол! Дівчинка була з мамою, загинули обидві. У родині залишилася тільки бабуся. Зараз ми, як ніколи, повинні бути сім'єю і разом допомогти пережити цей кошмар! Не будьте байдужими! А ми всією командою висловлюємо співчуття сім'ям загиблих. Ми молимося за всіх, хто зараз у лікарнях!" - опубліковано на сторінці університету в фейсбуці однієї зі студенток. 

"Настя Сокол... 19 років... Загинула в жахливій ДТП на Сумській у Харкові 18.10.2017. Вона була студенткою факультету іноземних мов Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Навчалася у групі з поглибленим вивченням англійської та японської мов. Відкрита, світла дівчинка... Пригадую її на семінарському занятті, коли вона підготувала виступ про Мазепу. Виступ був чудовий, вона старалася. Її могло чекати чудове майбутнє... Вічная пам'ять…", - поділилася спогадом одна зі студенток ВНЗ.

Фото: facebook/kate.shkreba

В інституті збирають гроші на допомогу бабусі Насті - 4149437865782609 (Клушина Ольга).

Наталія Умаєва

46 років. Харків'янка. Деякий час Наталю вважали зниклою безвісти, родичі говорили, що на місці аварії було виявлено лише її сумку, в "швидкій" і в лікарнях її не було. У момент наїзду Наталія розмовляла по телефону з 14-річною дочкою. ЗМІ пишуть, що дівчинка почула сильний шум і удар, потім трубку взяв чоловік, сказав, що сталася аварія і загинуло багато людей. Про стан мами дівчинці не повідомляли два дні. Чоловік Наталії - моряк і в цей час перебуває в рейсі. 18-річний син проживає в Маріуполі. Тільки вранці 20 жовтня він приїхав до Харкова на впізнання мами і підтвердив її загибель.

Фото: tsn.ua

Кобисєва (Кобысева) Інна

На жаль, на цей момент інформації, крім наданої поліцією, немає. Відомо, що загиблій було 28 років і проживала вона в с. Тишенківка Харківської області.

Крім загиблих, у ДТП були поранені ще шестеро осіб. Про двох дівчат ми писали вище. Ще одна - у важкому стані - перебуває на шостому місяці вагітності, лікарям вдалося зберегти плід. Однак жінку довелося ввести в стан штучного медикаментозного сну, в тому числі для збереження вагітності. Також жінка перебуває на апараті штучної вентиляції легенів. У решти постраждалих стан стабільний.

Нагадаємо, під час суду щодо обрання запобіжного заходу для водія Lexus Олени Зайцевої були оприлюднені аналізи сечі, які показали наявність в організмі опіатів. Її захист стверджує, що це можуть бути сліди від заспокійливого, які дівчина вживала після аварії.

Зайцевій загрожує 10 років позбавлення волі.

Також з'явилося повне відео аварії з камер спостереження:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram