ГоловнаСуспільствоЖиття

На території бази боєприпасів у Житомирській області гуляють дикі звірі і випасають худобу

Прокуратура виявила низку порушень у військовій частині А1979.

На території бази боєприпасів у Житомирській області гуляють дикі звірі і випасають худобу
Фото: gp.gov.ua

У Житомирській області на закритій території військової частини, де розташовано базу з боєприпасами, розгулюють дикі тварини, а місцеві жителі випасають худобу.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначають, що під час перевірки було виявлено порушення.

"Було виявлено низку порушень вимог організації зберігання і розміщення боєприпасів (а саме - порушення правил пожежної безпеки), прилегла до периметру територія захаращена поваленими деревами і хмизом, допускається вільне пересування сторонніх осіб у забороненій зоні", - повідомили в прокуратурі.

Наголошують, що командуванням військової частини А1979 не проводило перевірки технічного стану об'єктів, а також не забезпечило огородження периметра військової частини.

"Як наслідок, на території безпосереднього зберігання боєприпасів, доступ до якої суворо заборонений, безперешкодно гуляють дикі звірі. Ба більше, безпосередньо командир цієї військової частини систематично допускав порушення пропускного режиму, дозволяючи стороннім особам випасати худобу на земельній ділянці в межах технічної території бази зберігання артилерійських боєприпасів", - повідомили в прокуратурі.

Фото: gp.gov.ua

На командира зазначеної військової частини складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 172-14, який скеровано для розгляду в суд.

Одночасно військовою прокуратурою Житомирського гарнізону направлено листи командуванню про невідкладне вжиття заходів для приведення місць зберігання боєприпасів до належного стану.

Нагадаємо, 17 жовтня на арсеналах Міноборони в Черкаській області виявили порушення. На трьох посадовців було складено та відправлено в суд адмінпротоколи.

Раніше військова прокуратура виявила порушення в облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні Чернігівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram