ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура повідомила про підозру 20-річну харків'янку, яка збила насмерть 5 пішоходів

Готується клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

Прокуратура повідомила про підозру 20-річну харків'янку, яка збила насмерть 5 пішоходів

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру 20-річну дівчину, яка в автомобілі Lexus збила насмерть п'ятьох пішоходів.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Зазначають, що прокуратура схвалила підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

"Випадок стався 18 жовтня цього року близько 20:40 поблизу перехрестя вул. Сумської та вул. Мечникова. Автомобіль Lexus, який рухався з боку вул. Конституції в напрямку вул. Сумської, зіткнувся з машиною Volkswagen, яка їхала з боку вул. Римарської на вул. Пушкінську. Після зіткнення Lexus виїхав на тротуар, де збив пішоходів. У результаті ДТП на місці події загинули 5 осіб, ще 6 травмовані і доставлені в лікарню", - нагадали в прокуратурі.

Зараз дівчину затримано згідно зі ст. 208 КПК України. Готується клопотання в суд про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За результатами експертизи, алкоголю чи наркотичних речовин у крові водіїв обох автомобілів не виявлено.

Нагадаємо, в середу в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - прийомна дочка бізнесмена Василя Зайцева. За кермом Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Водій другого авто підозрюваним не є.

Радник голови МВС нардеп Антон Геращенко заявив, що дівчина брала участь у незаконних перегонах по місту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram