ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція попросила мітингувальників під Радою перейти в Маріїнський парк

"Ми не просимо, а вимагаємо звільнити вулицю Грушевського".

Поліція попросила мітингувальників під Радою перейти в Маріїнський парк
Фото: Сергей Нужненко

Щоб забезпечити вільний проїзд транспорту вулицею Грушевського в Києві, правоохоронці переконують мітингувальників перейти в Маріїнський парк.

Про це повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, передає "112 Україна".

"Ми не просимо, а вимагаємо звільнити вулицю Грушевського. Поки що вимагаємо способом переконування. Ми вважаємо, що нам вдасться переконати добровільно звільнити для вільного проїзду, для зручності жителів Києва і перейти поки що в Маріїнський парк. Ми проводимо переговори", - сказав він.

Голова київської поліції також розповів, що стан правоохоронця, який постраждав під час сутичок під Радою 17 жовтня, задовільний.

"Він перебуває в лікувальному закладі МВС. Стан задовільний. Порушено кримінальну справу, за цими фактами будуть встановлені особи і притягнуті до відповідальності", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, в Києві під будівлею Ради четвертий день проходить акція протесту соратників лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Організатори та учасники вимагають скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити Антикорупційний суд. У четвер увечері колона активістів на чолі з депутатом Єгором Соболєвим прийшла до Адміністрації президента. Вони передали текст законопроекту про антикорупційний суд президентові, щоб він вніс його в парламент від свого імені.

У наметовому містечку залишилося близько тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram