ГоловнаСуспільствоВійна

Патріарх Філарет нагородив добровольців із РФ, які воювали в лавах сил АТО на Донбасі

Глава УПЦ КП подякував воїнам і волонтерам, які допомагають армії зберегти Україну.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет нагородив російських добровольців, які воювали в лавах сил АТО на Донбасі.

Глава УПЦ КП подякував воїнам і волонтерам, які допомагають армії зберегти Україну і її територію, передає "Громадське радіо".

"Сьогодні я хотів би вручити церковні нагороди вам - захисникам України та волонтерам за те, що ви робите мужньо для збереження нашої Української держави і для досягнення перемоги над агресором", - сказав Філарет.

Фото: Громадське радіо

Серед нагороджених був 30-річний російський доброволець Сергій з позивним "Рубін". Він родом з міста Ульяновськ. Був на Майдані, потім у складі батальйону ОУН воював у гарячих точках на Донбасі: під Донецьким аеропортом, у Красногорівці, Мар'їнці, виходив з Іловайська. У Пісках підірвався на міні і втратив ногу.

"Мені просто приємно було спілкування з цими людьми, приємна ця нагорода. Я ніякого релігійного сенсу в це не вкладаю... В Ульяновську сім'я. Вони індиферентно ставляться, переживають насамперед за моє здоров'я. Політичних тем ми не порушуємо", - розповів про своє ставлення до нагороди доброволець з РФ.

Фото: Громадське радіо

З міркувань безпеки докладної інформації про бійців не подають.

Водночас повідомляють, що іноземні добровольці, зокрема з Росії та Білорусі, стикаються з тим, що отримати громадянство України "практично нереально".

Як повідомляли, Україна відмовила Росії у видачі екс-бійця "Азова" Гії Церцвадзе. Адвокат повідомила про плани просити про надання Церцвадзе українського громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram