ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ повідомила про підозру російському генералу за обстріл Авдіївки в лютому

Російський офіцер займав керівну посаду в "міністерстві оборони ДНР".

ГПУ повідомила про підозру російському генералу за обстріл Авдіївки в лютому
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура повідомила про підозру генералу російської армії в наданні наказу про артилерійський обстріл Авдіївки Донецької області у лютому поточного року.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"Одному з вищих посадових чинів Збройних сил РФ, чинному генералу російської армії, оголошено про підозру", - йдеться в повідомленні.

Йому інкримінується ведення агресивної війни, порушення звичаїв і законів війни, вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людей. За вчинення цих злочинів передбачено максимальний термін покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

"Встановлено, що російський військовослужбовець, займаючи керівну посаду в "міністерстві оборони ДНР", 1 лютого 2017 року віддав наказ про артобстріл Авдіївки. В результаті цього загинули двоє українських військових, одна цивільна особа. Травмовано 12 військових і трьох цивільних. Зруйновано 56 об'єктів інфраструктури", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики з 29 січня почали штурмувати позиції сил АТО в Авдіївці. Обстановка різко загострилася і на інших ділянках фронту. Бойовик "ДНР", якого взято в полон під час одного з боїв в Авдіївці, розповів, що його підрозділ пішов у наступ після того, як командування "ДНР" дало наказ захопити промзону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram