ГоловнаСуспільствоВійна

Для армії розробили спеціальну відеосистему спостереження за безпілотниками "Саурон"

Також представлено систему екстреної евакуації поранених "Каспер".

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації представили нову систему екстреної евакуації поранених "Каспер" і експериментальну відеосистему виявлення і спостереження за безпілотними літальними апаратами "Саурон".

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

Систему "Каспер" розробили фахівці Наукового центру зв'язку інституту. Вона повністю українська і має спеціальне програмне забезпечення. Складається "Каспер" зі спеціальних маячків, які сигналами через супутник вказують координати пораненого.

Фото: mil.gov.ua

Експериментальна відеосистема виявлення і спостереження за безпілотниками "Саурон" забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник у режимі реального часу і може дистанційно керувати відеосенсорами через радіоканал.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

З роботою нових систем ознайомилися учасники триденного семінару, який проходив на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Вони обговорили і проаналізували результати і досвід застосування техніки зв'язку, що надійшла в підрозділи української армії протягом останніх трьох років і використовується в зоні бойових дій на Донбасі.

Фото: mil.gov.ua

"Сьогодні системи зв'язку і автоматизовані системи управління ЗСУ відповідають стандартам НАТО. Вони дозволили оперативно і безперервно здійснювати управління військами. Розвиток, подальше вдосконалення, переозброєння новітніми цифровими засобами зв'язку триває. Ми прагнемо досягти повної сумісності з країнами Альянсу", - зазначив генерал-майор Володимир Рапко.

Нагадаємо, Україна представила інноваційну військову техніку на міжнародній виставці у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram