ГоловнаСуспільствоПодії

З'явилося відео ДТП у Харкові

За останні два роки водійку Lexus вісім разів затримувала поліція.

Близький до МВС нардеп Антон Геращенко виклав відеозапис ДТП у Харкові, в якій в результаті наїзду Lexus під керуванням 20-річної дівчини загинули п'ять і постраждали шість людей.

У фейсбуці він додав, що за останні два роки водійку Lexus вісім разів затримувала патрульна поліція Харкова за порушення правил дорожнього руху, починаючи від проїзду на червоне світло, перевищення швидкості і закінчуючи порушенням правил паркування. Щоразу їй виписували штрафи в розмірі 255-510 гривень.

Геращенко вважає, що потрібно докорінно змінювати систему покарання за порушення ПДР у бік їхньої посилення. Крім того, зазначив депутат, за сукупністю порушень правил дорожнього руху водій повинен позбавлятися водійських прав до перездачі іспитів.

Нагадаємо, в середу о 20:45 на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вулиці Сумської і врізався в 11 пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець. Пізніше повідомляли, що ще один постраждалий помер у лікарні, але ця інформація не підтвердилася.

Дівчині висунено підозру за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Водій другого авто підозрюваним не є.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - прийомна дочка бізнесмена Василя Зайцева. За попередніми даними, слідів алкоголю чи наркотиків у крові дівчини-водія не виявлено. За кермом автомобіля Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. У результаті ДТП чоловік не отримав серйозних тілесних ушкоджень і після аварії залишався на місці події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram